از آنجا که سیمان نقش بسزایی در کیفیت بتن دارد.از اینرو نحوه تشخیص کیفیت آن در کارگاههای ساختمانی مورد توجه قرار میگیرد. با ما همراه باشید.
سیمان ماده ای تقریبا فاسد نشدنی است ولی بهترین زمان برای مصرف آن تا ۹۰ روز بعد از زمان تولید آن است.
در زیر به چند روش سریع جهت تشخیص کیفیت سیمان اشاره شده است:
- رنگ سیمان: باید خاکستری با سایه های سبز تیره باشد.
- حالت ظاهری: باید نرم باشد؛ طوری که وقتی مشتی از آن را برداشته و بین دو انگشتمان فشار میدهیم، کلوخه نشود.
- دما: وقتی دستمان را داخل کیسه ای از سیمان میبریم باید کاملا خنک باشد.(حتی در تابستان)
- چگالی: باید به حدی چگال باشد که وقتی مشتی از آن را داخل حجمی از آب میریزیم، ابتدا برای دقایقی روی آب شناور باشد و سپس ته نشین شود.
- چسبندگی: باید مقداری از آن را روی سطح شیشه ای با آب مخلوط کرده و پس از گیرش اولیه (حالت خمیری) بمدت۲۴ ساعت آنرا داخل آب قرار دهیم. پس از خروج از آب نباید ترکی در آن دیده شود.
- مقاومت: از سیمان با آب مکعبی با ابعاد ۲۵×۲۵×۲۰ میلی متر تهیه کرده و پس از گیرش آنرا بمدت ۷روز داخل آب گذاشته و سپس بوسیله جک فشارسنج آنرا میشکنیم. باید حداقل ۳۵ کیلوگرم بر سانتی متر مربع مقاومت نشان دهد.
مطالب مشابه: