سبد خرید0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

logo-ppt90 new

در این نوشته ، 18 دستورالعمل اجرائی مفید ، پیرامون اجرای درست عمل اوری و کیورینگ بتن ،  ارائه شده است :

1-کلیات عمل‌آوری بتن باید مطابق موارد ذکر شده در فصل هفتم آبا باشد.

2-روش عمل‌آوری مرطوب با توجه به مزایای آن در منطقه توصیه می‌شود.

کیورینگ بتن (2)

3-لازم است بلافاصله بعد از پرداخت بتن برای جلوگیری از ایجاد ترکهای پلاستیک نگهداری و عمل‌آوری بتن آغاز شود.

4-متداولترین و ارزانترین شیوه عمل‌آوری مرطوب، پوشاندن بتن با گونی و برزنت است که همواره توسط آب‌پاشی در فواصل زمانی مناسب باید سطح آن مرطوب نگه داشته شود. عمل‌آوری به مدت حداقل 7 روز باید ادامه یابد.

کیورینگ بتن (1)

5- گونی‌ها اعم از اینکه نو یا مستعمل باشند، باید قبل از مصرف توسط آب بخوبی شسته شود.

کیورینگ بتن (3)

6-به هیچ وجه نباید اجازه خشک شدن گونی داده شود،  بلکه گونی همواره باید خیس نگه داشته شود. با استفاده از نایلون یا ورق پلاستیک بر روی گونی می‌توان از تبخیر سریع آب گونی جلوگیری کرد. فقط باید دقت نمود که هوا در حد فاصل پوشش نایلونی و گونی‌ها در جریان نباشد.

کیورینگ بتن (7)

7-توصیه می شود از چند لایه گونی بر روی هم به منظور عمل‌آوری استفاده شود تا دیرتر خشک شوند.

کیورینگ بتن (8)

8-باید دقت شود که درز بین گونی‌ها، کاملاً همپوشانی داشته باشند و درز بین گونی‌ها باز و در معرض هوا نماند.

9-در زمانهایی که وزش باد شدید است ، لازم است تا گونیها در طول مدت عمل‌آوری به طور مرتب خیس شوند (چندین بار در طول روز و دوبار در هنگام شب). همچنین با گذاشتن جسم سنگین در منطقه همپوشانی باید دقت کرد تا گونی‌ها از جای خود بلند نشوند.

9-آب مصرفی عمل‌آوری باید تمیز و عاری از آلودگی های شیمیایی باشد و بهتر است از آب آشامیدنی برای این منظور استفاده شود.

کیورینگ بتن (4)

10-آب مصرفی عمل‌آوری  باید دارای درجه حرارت محیط باشد و از ریختن آب سرد روی بتن به علت ایجاد شوک حرارتی خودداری شود. اختلاف درجه حرارت آب و بتن نباید بیش از 11 درجه سانتیگراد باشد.

کیورینگ بتن (5)

11-در محیط‌هایی که احتمال نفوذ یون کلرید و سولفات وجود دارد ، عمل‌آوری باید به مدت 14 روز ادامه یابد. این مورد در هنگام استفاده از انواع سیمان های پوزولانی اکیداً توصیه می‌شود.

کیورینگ بتن (10)

12-در محیط‌هایی که احتمال نفوذ یون کلرید و سولفات وجود دارد و امکان عمل‌آوری به مدت 14 روز میسر نیست، پس از حداقل 7 روز عمل‌آوری با آب می‌توان از مواد امولسیونی بر روی سطح بتن استفاده کرد.

13-در صورت دستیابی به 70 درصد مقاومت مشخصه 28 روزه می‌توان عمل‌آوری را خاتمه داد. برای این منظور لازم است از نمونه‌های آگاهی که در شرایط عمل‌آوری واقعی قطعه نگهداری می‌شود، استفاده نمود.

کیورینگ بتن (9)

14-در صورتی که میلگردهای انتظار از سطح  بتن بیرون آمده باشد، باید سطح بتن محصور شده بین میلگردها را نیز به هر طریق مرطوب نگه داشت. استفاده از گونی‌های مرطوب و جا دادن آنها بین میلگردها روی سطح بتن در این حالت توصیه می‌شود.

15-زمان مناسب برای پوشاندن قطعات برای سطوح عمودی، پس از قالب‌ برداری و برای سطوح افقی، مانند دالها و تیرها، بلافاصله پس از اینکه بتن به اندازه کافی سخت شد، می‌باشد. البته در مورد ستونها و قطعات عمودی باید تا وقتی که قالبها برداشته نشده، قسمت باز آن مانند سر ستون با پوشش مرطوب پوشانده شود.

کیورینگ بتن (11)

کیورینگ بتن (12)

16-با توجه به اینکه عملکرد مناسب انواع سیمان های آمیخته استاندارد در شرایط مهاجم، در اکثر تحقیقاتی که صورت گرفته تایید شده است، در صورت تصمیم بر استفاده از این مواد در طرح و برای شرایط محیطی متفاوت از لحاظ نفوذ املاح شیمیایی توصیه می شود که عمل‌آوری حداقل به مدت 14 روز ادامه یابد.

17-در مورد عمل‌آوری در دمای زیاد (با بخار) برای قطعات پیش‌ساخته ، توصیه می‌شود دمای بتن از 60 درجه‌سانتیگراد بیشتر نشود و درصورتیکه SO3 موجود در سیمان بیش از 2 درصد باشد، بهتر است دمای بتن را به 50 درجه‌سانتیگراد محدود نمود. در مورد سیمان های حاوی پوزولان یا سرباره زیاد ممکن است بتوان دمای عمل‌آوری را افزایش داد.

18-توصیه می‌شود آهنگ افزایش دمای بتن هنگام گرم کردن از 20 درجه‌سانتیگراد در هر ساعت بیشتر نشود و در هنگام خنک‌کردن آهنگ کاهش دما برای قطعات نازک کمتر از 20 درجه‌سانتیگراد بر ساعت و برای قطعات حجیم کمتر از 10 درجه‌سانتیگراد بر ساعت باشد. همچنین برای قطعات حجیم اختلاف دمای سطح و مغز بتن از 20 درجه‌سانتیگراد تجاوز نکند.

کیورینگ بتن (6)

  • برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمائید :

پاورپوینت بتن ریزی در هوای گرم

پاورپوینت عمل اوری یا کیورینگ بتن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *