سبد خرید0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

logo-ppt90 new

مرغوبیت کاشی معمولا در آزمایشگاه هایی که در کارخانجات تولید کاشی و یا در خارج از کارخانه مستقر می باشد تعیین شده ، ابعاد و همچنین مستوی بودن سطح آن را بوسیله ابزار دقیق اندازه گیری نموده و مقاومت آن را در برابر بارهای وارده و همچنین تغییرات شدید حرارت تعیین می نمایند. ولی در داخل کارگاه های ساختمانی ، که خبری از این آزمایشگاه های دقیق نیست ، چطور درجه کاشی و سرامیک را تشخیص دهیم ؟

  از آنجایی که وسایل آزمایشگاهی دقیق در اختیار کاشی کار نمی باشد لذا با چند آزمایش ساده که انجام آن نیاز به لوازم آزمایشگاهی ندارد و در همه کارگاه ها مقدور می باشد میتوان درجه کاشی و سرامیک را تشخیص داد :

1️⃣ برای انکه از مستوی بودن کاشی مطمئن شویم کافی است دوعدد آنها را از سمتی که لعاب داده شده است روی  هم قرار دهیم اگر کاشی کاملا مستوی باشد با فشار انگشت ها روی دولبه یک قطر کاشی لقی احساس نمی شود زیرااگر سطوح کاشی ها غیر مستوی باشند و به اصطلاح کاس و سینه باشند با فشار دادن روی قطر دوعدد کاشی که روی هم قرار دارند لقی احساس می شود .

2️⃣ برای مطمئن بودن از صاف بودن خطوط آن کافی است دوعددکاشی را پهلوی هم قرار بدهیم و درز بین آنهارا با چشم نگاه کنیم اگر خطوط کناری همه جا به هم پیوسته باشد کاشی دارای خطوط مستقیم می باشد .

کاشی سرامیک (4)

? آزمایش دقیق تر آن است که کاشی را روی یک ورق کاغذ گذاشته ویا نوک مداد تیز بوسیله یکی از اضلاع کاشی خط مستقیمی روی کاغذ رسم نماییم آن گاه کاشی را 180 درجه حول همان خط دوران داده به طوری که این بار کاشی درسمت دیگر خط رسم شده قبلی واقع شود باز کاشی را به همان خط قبلی متکی کرده و با همان ضلع خط دیگری روی همان خط قبلی رسم می نماییم اگر این دوخط کاملا بر یکدیگر منطبق باشند آن ضلع کاشی مستقیم می باشد اگر با 5یا 6 عدد کاشی این ازمایش را انجام دهیم مرغوبیت کاشی از لحاظ مستوی بودن سطح وهمچنین مستقیم بودن اضلاع آن برای ما روشن می شود .

3️⃣ برای آزمایش مرغوبیت لعاب و ضریب انبساط وانقباض آن کافی است کاشی را برای مدت چند ساعت (درحدود 12ساعت ) در یخچال و یا فریزر قراردهیم آن گاه آن را بیرون آورده و در آب جوش بیاندازیم با وجود براینکه هرگز چنین اختلاف درجه حرارتی برای کاشی بوجود نخواهد آمد ولی اگر کاشی بتواند این اختلاف درجه حرارت را که چیزی درحدود 120 درجه سانتی گراد است تحمل نموده و لعاب روی آن ترک برندارد کاشی مرغوب می باشد برای اطمینان بیشتر این آزمایش را باید پنج یا شش بار انجام دهیم .

کاشی سرامیک (8)

– درجه مرغوبیت کاشی برمی گردد به عوامل ساخت کاشی از ابتدای تهیه خاک و گل و ترکیبات معدنی که از مهمترین مسائل در ساخت کاشی می باشد تا انتهای پخت کاشی

-یک قطعه کاشی از دو قسمت تشکیل شده است :

  اول : قطعه سفالی که قسمت اصلی و استخوان بندی کاشی راتشکیل می دهد.

  دوم : لعاب روی آن که ماده ای شیشه ای وقسمت سطح رویی آن راتشکیل می دهد .

کاشی سرامیک (1)

  یکی از مهم ترین عوامل درصنعت کاشی سازی آن است که این دو ماده را طوری انتخاب کنید که ضریب انبساط آنها مساوی باشد زیرا باتوجه به اینکه درساختمان های فعلی اغلب از کاشی در سرویس ها استفاده می شود و دراین مکان ها مخصوصا درحمام ها کاشی ها در معرض تغییرات سریع درجه حرارت می باشند و در نتیجه انقباض وانبساط شدید درکاشی ایجاد می گردد و لعاب روی کاشی نسبت به سفال آن بسیار تردتر وشکننده تر می باشد لذا اگر ضریب انبساط انقباض سفال ولعاب روی آن یکی نباشد بلافاصله بعد ازمصرف روی آن ترک هایی ایجاد می شود و کاشی را بسیار بد منظره می نماید.

کاشی سرامیک (9)
مطالب مرتبط:

پاورپوینت کاشی و سرامیک(102 اسلاید)

پاورپوینت کاشی و سرامیک از تولید تا مصرف

پاورپوینت فرآیند تولید کاشی و سرامیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *