لیست مطالب داخل این پاورپوینت:
- تعریف مراکز خرید
- عملکرد های مجاز در کاربری های مختلف تجاری
- بررسـی مراکز خریـد معاصر
- مراکز خرید در آمریکا
- شناخت مراکز خرید معاصر در ایران
- مراکز تجاری محله ای
- مراکز تجاری در جوار خیابان ها
- پاساژها
- مجموعه های تجاری
- مجموعه تجاری و فرهنگی
- مجموعه تجاری مسکونی
- مرکز خرید گلستان
- فروشگاه فردوسی ؛اولین فروشگاه پلان ازاد در تهران
- فروشگاه های زنجیره ای:
- برخی مراکز خرید در دوره معاصر رایج در جهان
- مراکز لایف استایل
- تـولد مراکـز قدرتـمند تجـاری
- مراکز تجاری در شکل جدید
- بازارهای جدید
- واحد تجاری همسایگی
- نـتیـجه گیـری در مورد روشهای ارائه کالا
- سه سطح در طراحی مرکز خرید
- نکاتی در طراحی مراکز خرید
- مراکز خرید؛شریان حیاتی شهر
- مشخصات یک مرکز خرید
- عناصر اصلی مراکز خرید چند منظوره
- معرفی بعضی از انواع مراکز خرید در دنیا ( 25 اسلاید )
- تقسیم بندی بازارها از لحاظ عملکردی
- تقسیم بندی بازارها از لحاظ زمان عملکرد
- تقسیم بندی بازارها از لحاظ نوع عملکرد
- تقسیم بندی بازارها از لحاظ مکان جفرافیائی
- ریخت شناسی
- بازارهای مناطق خشک
- تقسیم بندی بازارهای منظم
- بازارهای مناطق پر باران
- شناسایی وبرنامه ریزی فیزیکی عملکردهای مجموعه
- فعالیت های مبتنی بر تفریح
- فعالیت های اجتماعی
- فعالیت های فرهنگی
- عملکردهای تاسیساتی
- جدول فعالیتها وعملکردهای امکان پذیر
نمونه ای ازمطالب قرارگرفته درداخل این پاورپوینت:
شناخت مراکز خرید معاصر در ایران :
در راستای تغییراتی که در نظام شهر نشینی و ساختار اقتصادی کشور به وجود امد و تاثیراتی که در جنبه های مختلف بازار و روابط وقوانین حاکم بر ان درشهرهای ما گذشت امروزه با مجموعه ای از فضاهای تجاری رو برو هستیم که هر یک به نوعی در تامین نیازهای ساکنان نقش دارند:
- مراکز تجاری محله ای:
چنا چه از نامش پیداست در اغلب محلات شهرمان با محدوده ای روبرو می شویم که چند مغازه کوچک را شامل می شود و نیا زهای روزانه شهرمان را از این طریق براورده می سازد.
این نوع مراکز خرید درمحلات قدیمی تر به اسانی قابل تشخیص هستند وبه دلیل نزدیکی به واحد های مسکونی ارزش و اعتبار بسیاری دارند اما در نواحی تازه ساز چنان با کمبود این مراکز روبرو هستیم که گاهی لازم است برای تامین نیازهای روزانه مسافتی طولانی پیموده شود.
بسیاری از نیازهای عمومی روزانه از این طریق تامین می شود اما چنین مراکزی در تامین سایر نیازمندی ها از جمله البسه لوازم منزل و…..ناتوان است.
- مراکز تجاری در جوار خیابان ها:
پس از ورود معماری بیگانه و حضور اتومبیل در شهر ها اصول برون گرایی در ساختمان ها خود نمایی کردوبه این ترتیب چگونگی مفاهیم شهری نیز دگرگون شد.ساختارهای شهری به جای ان که همانند صدف گوهر گران بهای خود را در میان داشته باشند تظاهر بیرونی را ترجیح داده و ان را تقویت کردند و مفاهیم درون گرایی را به فراموشی سپردند.
شکل گیری خیابان های نوین و حضور اتومبیل در بافت شهری طراحی بدنه ی خیبان ها را با خود به همراه اورد که مجموعه ای از دکان ها و مغازه ها را در امتداد مسیر خود جای می داد.این نوع شکل گیری می تواند کیلومترها به گسترش خطی خود ادامه دهد و نتیجه این که خیابان ها های با اهمیت شهری با این نوع گسترش شهری احاطه می شوند.از ان جا که مراکز شهر هسته سیاسی – اداری در خود جای می دهند با ترکیب این مراکز اداری روبرو هستیم که انبوه مراجعین به این منطقه اختلالات رفت آمدووسایل نقلیه وعابرین را پدید آورده است .
- پاساژها:
با شکل گیری خیابانهای اتومبیل رو به عنوان مسیرهای نوین شهری همچنین باتوجه به شکل گیری راسته های تجاری در جوار آنها ساختارهایی نیز مانند کروانسرای بازار در جوار خیابانها شکل گرفت که اغلب فعالیتهای همگرا در آن متمرکز می شود.این پاساژها طبقات متعددی دارند که 2یا3 طبقه اول آنها به فضاهای تجاری و مابقی به کارگاههای صنعتی کوچک اختصاص می یابد.
فرم شکل گیری آنها یک حیاط مرکزی را شامل می شود که فروشگاهها و مغازه های مستقل آن را احاطه می کند.این فضای مرکزی در طبقات به صورت وید خودنمایی می کند که امروزه چهره ای آشفته به خود گرفته است و انبوهی از تابلوهای تبلیغاتی در این فضا قرار گرفته که به دلیل تعداد زیادشان ارزش تبلیغاتی خود را از دست داده اند.از نمونه های این مراکز می توان پاساژهای خیابان جمهوری و لاله زار را نام برد.
- مجموعه های تجاری:
این مجموعه ها درحقیقت چهره ای نوین ازهمان پاساژها هستند که مجموعه ای ازمغازه هارا دراطراف راهروهایی شکل می دهند ودراین مجموعه ها نیز همگرایی عملکردی وجود دارد .
- مجموعه تجاری و فرهنگی :
در بعضی از این مراکز نوآوری هایی به چشم می خورد به عنوان مثال در بازار صفویه استفاده از یک سالن کوچک تئاتر که البته تازگی ها مورد استفاده قرار نمی گیرد موجب آن است که عملکرد تجاری از همجواری با عملکرد فرهنگی بهره گیرد.
- مجموعه تجاری مسکونی :
مجتمع زیست خاور نیز مجموعه ای است که فضاهای تجاری را در کنار فضاهای مسکونی قرار داده و امکاناتی مانند فضاهای ورزشی و تفریحی را نیز به آن افزوده است که بسیار خوب در سطح شهری و فرا شهری جوابگو بوده است.
- فروشگاه های زنجیره ای:
فروشگاه های زنجیره ای به فروشگاه هایی اطلاق می گردد که با بهره گیری ازیک مدیریت مرکزی با امکانات و تجهیزات به عرضه کالا و ما یحتاج عمومی اعم از ضروری وحساس واساسی وخدماتی می پردازد.
این فروشگاه ها در نقاط و محل های مناسب پر جمعیت شهری و در تقاطع شبکه راه های سریع السیر قرار داشته و از امکانات حمل و نقل عمومی بر خوردار خواهد بود.
با بهره گیری از تاسیسات کامل شهری جهت ارائه سرویس به شهروندان احداث خواهد گردید ودارای تجهیزات و امکانات لازم به توزیع به صورت مکانیزه است.
در این فروشگاه ها عرضه کالا های اساسی و کالاهایی که در خانواده از اهمیت برخوردارند مانند خواروبار میوه وتره بار گوشت ومواد پروتئینی پوشاک و منسوجات در اولویت قرار دارند و با قیمت عادلانه ویکسان و کیفیت مورد تایید عرضه می گردند.این فروشگاه ها با توجه به نوع فعالیت خود می بایست کلیه کالا ها و خدمات مورد نیاز و مصرفی را به طور مستمر و بی واسطه عرضه نمایند.
از نمونه های این فروشگاه ها می توان فروشگاه های شهر وروستا رفاه وشهروند را نام بردکه هریک بر اساس ایده های ذکر شده در بالا شکل گرفته اند اما به جرات می توان گفت که در جامه عمل پوشاندن به اهداف ذکر شده بسیار ناتوان هستند.
به طور مثال فروشگاه رفاه میرداماد تهران را می توان نام برد که با تغییر عملکرد از ساختمان بهره گرفته است وهمچنین فروشگاه رفاه خیابان سناباد مشهد.اغلب این فروشگاه هابدون درنظرگرفتن فضابرای سرویس دهی به مراجعین پیاده به فعالیت می پردازند ومشکلاتی ازاین دست پدید می آورند.