لیست مطالب داخل این پاورپوینت:
- تاریخ چین
- چین از نظر جغرافیایی
- فلسفه دین وهنر در چین
- وضعیت عمومی معماری چین
- معماری و شهر سازی چین
- سختمان ها قصر ها و کاخ ها
- خانه های چینی
- معابد چین
- معماری باغسازی
- دیوار چین
- سبک های معماری چینی
- سلسله های چین
- معماری معاصر چین
نمونه ای ازمطالب قرارگرفته درداخل این پاورپوینت:
- ساختمان ها قصر ها و کاخ
ساختمان قصرها و کاخ ها یا به عبارت دیگر ساختمانهای دربار بناهای عطیم و پرابهت وشکوهمندی میباشند که امپراطوران بمنظور استحکام سلطه خود ، تقدم اعتبار قدرت سلطنتی و ارضای نیازمندی زندگی مادی و معنوی بنا کرده اند.
معمولا این گونه کاخها و قصرهای درباری پرابهت و مجلل و سنگفرش شده از آجرهای زراندود و مواد یشمی است و تاکنون نیز جلال و درخشندگی خاص خود را حفظ کرده است.
خصوصیات مشخص آن گنبد بسیار بزرگ و شیروانی ان پوشیده از آجرهای کاشی زرد رنگ وهمچنین نقاشیهای پرطمطرق، سقوف گنبدی باحکاکی های ظریف و زیبا ، زیرسازی مستحکم ، پارتیشن ها،تراورزها و ستونهای سنگ مرمری و بناهای متنوع و رنگارنگ حاشیه آن میباشد.
قصرهای باستانی بیجینگ نماینده معماری قصرهای چین بشمار می رود وشهر ممنوعه نیز نامیده می شود و قصرهای سلطنتی سلسله های “مین ” و ” چینگ ” بوده است و جمعاً 24 امپراطور در این قصرها زندگی کرده اند.این قصرهای باستانی 720هزار متر مربع مساحت دارد و بیش از9 هزار اطاق را شامل می شود.دیوار سرخ رنگ به ارتفاع چند متر و به طول بیش از 3400 متر شهر ممنوعه را احاطه کرده و بیرون این دیوار رودخانه حفاظتی جاری است.
قصرهای باستانی به دو بخش تقسیم می شود : بخش جلو محل برگزاری مراسم مهم و بزرگ.
بخش عقبی این قصرها که ” دربار درونی نام دارد ، مکانهای انجام امور سیاسی و کشورداری برای امپراتور و کاخ های اقامت زنان وندیمه های دربار می باشد
- کاخ پودالا
این کاخ محل فعالیتهای سیاسی و مذهبی و مسکن لاماهای سلسله های تبت و بزرگترین معماری های بلند باستانی موجود در تبت است
سال1645 میلادی کاخ پودالا از سوی دالایی پنجم دو باره تعمیر و مرمت شد پروژهای عمده ظرف 50 سال ادامه داشت. سپس ساخت ان تا بیش از 300 سال ادامه یافت . بیرون این کاخ 13 طبقه با بلندای 110 متر ساخته شده است ساختار کاخ ترکیبات سنگی و چوبی است و دیوار کاخ با سنگ خارا ساخته شده است ضخیم ترین قسمت آن به پنج متر می رسد و پایه دیوار در میان سنگ قرار داده شده است و در بیرون دیوار ضایعات آهنی ریخته شده تا کلیت و توانایی ضد لرزه معماری حفظ شود . در ضمن تزیینات بام طلایی است و ساختمان ضد رعد و برق می باشد
- دیوار چین:
دیوار چین برای حفاظت چین از هجوم اقوام بیابانگرد زرد پوست به نام هون ها جلوگیری از خروج تخم ابریشم و نیز جلوگیری از فرار و خروج دهقانان و پناهنده شدن آنها به دربار هون ساخته شده است.
این دیوار از قرن 4 میلادی به صورت دیوار هایی از چینه و گل وجود داشته است که در زمان به قدرت رسیدن سلسله ” شی هوانگ دی ” بخش های مجزا آن به هم متصل شده و از مصالح آجر و سنگ در ساخت آن استفاده شده است.این دیوار از شمال شرق چین به سمت شمال غرب امتداد دارد و طولی در حدود 6400 کیلومتر و ارتفاع 7 الی 5/7 متر را دارا می باشد. عرض دیوار نیز حدوداً 5/7 متر است. هر 5/2 کیلومتر برج های دیدبانی ، هر 5 کیلومتر پست های نگهبانی، هر 15 کیلومتر سنگر ها و استحاکامات و در هر 50 کیلومتر نیز پادگان هایی احداث گردیده است.خاصیت برج ها در این است که به هنگام رویت نیرو های دشمن در پشت دیوار، مشعل برج هایی روبرویی روشن شده و به فاصله بسیار کوتاهی سر تا سر دیوار مشاهده می شود.این دیوار دارای 4 دروازه بزرگ است.
.بر فراز دروازه های هر دو انتهای دیوار چین کتیبه هایی قرار دارند که نام دروازه شرقی ” اولین گذرگاه در زیر آسمان ” و دروازه غربی ” آخرین گذرگاه در زیر آسمان ” بر روی آنها نقش بسته است.این دیوار نقشی فراتر از یک دیوار دفاعی داشته و بلکه راهی برای تامین ارتباط سریع در امپراتوری چین نیز بوده است.
پس از سر نگونی سلسله مغولان چین و بیرون راندن آنها از این کشور، سلسله جدید امپراتوری به تجدید بنای دیوار چین پرداخت در واقع امپراتوران مینگ ناچار به ساختن دیوار تازه ای بودند.چرا که دیوار کهن ویران شده بود.آنان 5650 کیلومتر از دیوار را بر پا کردند و 25000 برج نگهبانی و 15000 استحکامات جدید به آن افزودند.