لیست کامل مطالب داخل این پاورپوینت :
- آب انبارها
- اجزاء
- انواع آب انبارها
- مخزن آب انبار
- دلایل وجودی آبانبار
- انواع آبانبارها از نظر نوع عملکرد و ارکان
- یخچال ها
- معماری یخچال
- کبوترخانه ها یا برج های کبوتر خان
- تاریخچه ومعماری
قیمت:
رایگان
آب انبار از مخازن آب زیرزمینی ست که برای رفع نیاز مردم به آب شرب در بیشتر مناطق ایران و کشور های همسایه ایران ساخته می شده و برای ذخیره سازی آب به کار می رفته است، زیرا آب از ضروریات زندگی و حیات بشر بوده و هشت. آب در فرهنگ ایرانیان همواره مورد احترام بوده و یکی از عناصر چهارگانه مقدس دین زرتشت (آب ، باد، خاک و آتش) بوده است که می بایست همواره پاکیزه بماند و از پلیدی ها دور نگه داشته شود .
برای ساختن یخچال ابتدا گودالی تقریباً به طول 100 و عرض 10 متر که عرض آن در جهت شرق و غرب و طول آن رو به شمال و جنوب به صورت مربع مستطیل با عمق 40 تا 50 سانتی متر حفر می کردند . در قسمتجنوب این گودال ، دیواری به ارتفاع تقریبی 10 تا 12 متر کشیده می شد تا جلوی تابش آفتاب را بگیرد این دیوار با خاک کوبیده و خشت خام که از کندن همان گودال به دست آمده بود ساخته و هر چه به طرف بالا می رفت از ضخامت آن کاسته می شد . هنگام سردی شب به ویژه نزدیک سحر که هوا سردتر بود آب جاری را داخل گودال هدایت می کردند به نحوی که آب، تمامی سطح گودال را تا ارتفاع 40 تا 50 سانتی متر اشغال می کرد . به علت سردی هوا؛ تمامی یا قسمتی از آب یخ می بست که شب های بعد هم همین عمل را تکرار می کردند تا سرانجام قطر یخ به اندازه 40 تا 50 سانتی متر برسد
کبوترخانهها یا کفترخانهها، که بدانها کبوترخان نیز اطلاق میشده، ساختمانهایی کهن هستند که معمولاً به شکل استوانه ساخته میشدهاند. کبوترخانهها برای گردآوری کود کبوترها و دیگر پرندگان، جهت مصارف کشاورزی ساخته میشدهاست. کود کبوتر در گذشته استفاده های بسیاری در صنعت داشته، از جمله صنعت دباغی در چرم سازی و ساخت باروت. از این رو شاه عباس صفوی مالیات نسبتا سنگینی بر کبوتر خانه ها بستاز دیرباز، برای استفاده از گوشت و کود کبوتران، ساختن کبوترخان معمول بود. ساخت چنین بناهایی در حوالی اصفهان و یزد معمول بودهاست. کبوترخانههای کوچک و بزرگ ایران به حسب اندازه میان هزار تا ۴۰ هزار کبوتر را در خود جای میدهند.
برای دیدن لیست کامل مطالب داخل این پاورپوینت قسمت "اطلاعات بیشتر" را ملاحظه نمائید.
لیست کامل مطالب داخل این پاورپوینت :
برچسب ها: