لیست مطالب قرارگرفته درداخل این پاورپوینت:
- پرلیت چیست؟
- تاریخچه کشف وکاربردپرلیت
- تعریف پرلیت ازنگاه استانداردملی ایران
- ویژگی های کلی پرلیت
- جدول خواص فیزیکی پرلیت
- ترکیب شیمایی پرلیت
- مفهوم پرلیت ازنقطه نظرتجاری واقتصادی
- اشکال مختلف پرلیت
- پِرلیت منبسط شده
- کاربرد پِرلیت منبسط شده
- کاربرد پِرلیت در صنعت ساختمان
- به طور کلی پِرلیت در بخش های ساختمانی به عنوان موادزیربه کارمیرود
- کاربرد پِرلیت در بتن سبک عایق
- عایق کاری کف با پرلیت
- کاربرد پِرلیت در بتن پاشی (شات کریت)
- پوششهای لوله
- کاربرد پِرلیت در تولید سرامیک
- سنگ نما
- مواد اولیه لازم در ساخت نماهای پرلیتی
- کاربردپرلیت درتولیدقطعات ساختمانی
- کاربرد پِرلیت در عایق حرارتی
- کاربرد پرلیت در عایق کردن سقف شیب دار
- کف های شناور
- پوشش های سقف باپرلیت
- مزایای عایق نمودن سقف توسط پرلیت
- استفاده از پِرلیت در ساخت انواع اندودها یا پلاسترهای پِرلیتی
- مزایای ملاتهای پلاستری پرلیتی
- پلاستر های ویژه
- مصرف پرلیت در گل حفاری
- عایقهای پرکننده بنایی
- مزایای کلی مصالح سبک پِرلیتی
- مزایای استفاده از دیوارهای ِپرلیتی
- معایب پرلیت
- به طورکلی پرلیت درمواردزیردرصنعت ساختمان مورداستفاده قرارمیگیرد
نمونه ای ازمطالب قرارگرفته درداخل این پاورپوینت:
تاریخچه کشف وکاربردپرلیت:
کشف پرلیت را به دندان پزشکی در آمریکا نسبت میدهند که در سال 1914زمانی که در حال آزمایش روی مینای دندان بود ، دریافت که سنگ پرلیت در اثر افزایش دما پف میکند.
در همین زمان، زمین شناسی که سرپرست شرکت استخراج کانی های باریت و نقره بود، به هنگام خاموش نمودن آتش سوزی سواحل جزیره مایلوس یونان، با ریختن ماسه ساحلی روی آتش، دریافت که ماسه ها در اثر آتش متورم میشوند و به این صورت استفاده از این سنگهای آتشفشانی، که بیشتر جزایر یونان را تشکیل می داد پایه ریزی شد
تا سال 1928 تنها می دانستند که برخی شیشه های آتشفشانی وجود دارند که در برابر دمای ناگهانی، افزایش حجم زیادی پیدامی کنند.
در سال 1929 برای اولین بار در ژاپن بررسی هایی بر روی این کانی صورت گرفت و طولی نکشید که در اواسط دهه 1930 تعدادی از محققین آمریکایی جهت دستیابی به کاربردهای متنوع برای این کانی مشغول به کارشدند.
در سال 1938 آزمایشاتی در آریزونای شمالی توسط لی بایر آغاز شد که منجر به انتشار اولین پته در مورد فرایند انبساط پرلیت و تبدیل آن به یک ماده عایق یا انعکاس دهنده گردید.
در طول جنگ جهانی، خلائی در پیشرفت صنایع بوجود آمد تا اینکه در اواخر دهه 1940 و اوائل دهه 1950 در آمریکا و هلند بر روی صنعت پرلیت تحقیقات زیادی صورت گرفت .
امروزه سالانه میلیونها تن از این کانی تولید و در زمینه های متنوع استفاده میشود.
کشورهای آمریکا، یونان، ژاپن، آرژانتین، ترکیه، مجارستان و برخی کشورهای دیگر از بزرگ ترین تولیدکنندگان این فرآورده صنعتی محسوب می شوند و برطبق گزارشات موجود در سال 2001 بالغ بر 2 میلیون تن از این ماده در جهان تولید شده است که این گویای نیاز روزافزون صنعت جهان به این ماده گران بها میباشد.
به دلیل خواص و مزایای غیرمعمول این ماده از طرفی و افزایش بی رویه کاربردهای این ماده از طرف دیگر و نیاز داشتن یک مرجع قانونی جهت هماهنگی بین معدنچیان سنگ پرلیت و دیگر صنایع وابسته به این ماده، از سال 1994 انجمن پرلیت تاسیس شد.
این انجمن تحقیقات صورت گرفته در زمینه کشف، استخراج، بهره برداری و به کارگیری پرلیت جهان را در اختیار تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در سراسر جهان قرارمیدهد .
کاربرد پِرلیت در صنعت ساختمان:
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تاثیر آن در صنعت ساختمان امروزه استفاده از مصالح مدرن و جدید جایگاه خاصی در این صنعت پیدا کرده است .
پرلیت یکی از موادی است که سالهای قبل توسط کشور های پیشرفته شناسائی شده و در صنایع مختلف از جمله ساختمان بکار گرفته شده است.
روی آوردن به استفاده از پرلیت در صنعت ساختمان دارای اهمیت و ویژه گیهای منحصر به فرد است و از این رو میتوان کاربرد پرلیت در ساختمان را به سه دسته زیرتقسیم بندی نمود.
الف ) سبک سازی
ب) عایق حرارتی و صوتی
ج) مصارف دیگر
صنعت ساختمان مصرف کننده عمده پِرلیت بوده و خواهد بود. حدود 65 تا 70 درصد از تولید پِرلیت در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد.
معمولاً پرلیت به دلیل داشتن خواصی نظیر چگالی پایین، خاصیت نارسانایی حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر حریق و رطوبت در ساختمان سازی استفاده میشود و در اغلب موارد پس از مخلوط شدن با سایر مواد به مصرف می رسد.
کاربرد بیشتر محصولات پرلیتی در سقف ها، دیوارها، پشت بام ها، کف ساختمان ها، پی و نماها و عمده ترین مصرف پرلیت در ساختمان سازی مربوط به قطعات پیش ساخته می باشد.
به طور کلی پِرلیت در بخش های ساختمانی به عنوان موادزیربه کارمیرود:
- بعنوان آگرگات (قلوه سنگ) در تولید بتن، ملات و پلاستر،
- بعنوان عایق نامتراکم در بین دیوارهای آجری،
- بعنوان بخشی از صفحات و پانل های آماده،
- و همچنین بعنوان پُرکننده و بافت دهنده در رنگ ها
کاربرد پِرلیت در عایق حرارتی:
یکی از مهمترین خواص پِرلیت، هدایت حرارتی بسیار کمِ آن است که در کارهای ساختمانی و بخصوص مهندسی سردخانه ها موارد استفاده فراوانی بوجود آورده است.
ضریب هدایت حرارتی پِرلیت منبسط شده بسته به وزن مخصوص آن متفاوت و عموماً پایین است. عایق کاری با این ماده در حرارتهای پایین تر از 950 درجه سانتیگراد معمول است.
هدایت حرارتی آن بین 28/0- 8/0 متغیر بوده و غیر قابل اشتعال بودن از مزیت های دیگر پِرلیت است.
صفحات پرلیتی که مخلوط پرلیت، آسبست و یک ماده چسباننده نظیر گچ می توان تهیه نمود.
این صفحات وزن کم دارند و به عنوان عایقهای خوب حرارتی و صوتی به کار می روند.
صفحات جذب صدا، از مخلوط پرلیت و آسبست پرس شده تهیه می گردند که از آن به منظور عایق بندی مخازن و لوله ها تا دمای 1000 درجه سانتی گراد استفاده می شود.