-روستاهای كند یکی از دهستان های لواسان كوچک می باشند كه دربخش لواسانات شهرستان شمیرانات واقع شده اند.
-با توجه به آب و هوای منطقه که در مناطق کوهستانی معتدل واقع شده، پوشش گیاهی منطقه در ارتباط با شرایط آب و هوایی منطقه است.
-اهالی روستای کند نام گذاری روستا را مربوط به چند صد سال قبل می دانند. به گفته اهالی روستا در زمان های قدیم مخالفان حکومت را به این روستا تبعید می کردند و آنان را به کند و زنجیر می بستند، به همین دلیل این روستا را کند می نامند.
-علت پیدایش روستای کند مانند دیگر محل های اسکان بشر در مناطق کوهستانی تحت تاثیر عوامل مختلفی بوده است.وجود اراضی مستعد استقرار ، آب آشامیدنی و آب قابل بهره برداری در امر کشاورزی سبب گردیده تا روستا در دل باغات ، در کنار رودخانه و در اراضی با شیب مثبت استقرار یابد.
-از جمله جاذبه های طبیعی روستای کند وجود دو آبشار زیبای ناران و کفترلو در حاشیه طبیعت زیبای این روستاست.این 2آبشار در فاصله یک ساعتی (پیاده) از روستا واقع شده اند و در فصل های تابستان و بهار مهم ترین دلیل جذب گردشگران به این روستا میباشند.
-ارتفاعات شمالی این روستا از جمله تپه پیرزن دارای چشم انداز و طبیعت بسیار زیبایی است . نزدیکی این روستا به شهر تهران باعث شده تا این ارتفاعات به مقصد مناسبی برای اخر هفته کوهنوردان تهرانی تبدیل شود.
-قلعه پیرزن در کوهای شمالی روستا قرار دارد که یکی از جاذبه های تاریخی روستا محسوب می شود . قدمت این قلعه تاریخی که در ارتفاعات و به دور از دسترس عموم مردم واقع شده به طور دقیق مشخص نیست.در سالهای اخیر برخی افراد به علت قدمت زیاد این قلعه و شایعه وجود گنج در آن بسیار به این بنای تاریخی آسیب رسانده اند.
-در سطح روستا به صورت پراکنده و سنتی واحدهای دامداری وجود دارد که عملا از آنها بهره برداری نمی شود و بعضا نیز متروکه می باشند . سطح آن ها ۱۹۲ متر مربع می باشد و سرانه ای بالغ بر ۲ / ۱۳ متر مربع را شامل می شود.
-سطح زیر کشت : سطوح باغات موجود در کند سفلی ۹۱۶۰ متر مربع بوده که سرانه ای بالغ بر ۱۰ / 55 متر مربع را به ازاء هر روستایی شامل می شود . بواسطه درهم تنیدگی روستا ، اراضی باغی در سطح محدوده مطالعاتی واقع شده است .
-سطح اراضی زیر کشت روستای کند علیا 455 هکتار اراضی باغی بارور است. این روستا فاقد اراضی زراعی است. محصولات باغی شامل گیلاس گردو سیب و البالو می باشد.
-ارکان اصلی تولید: زمین و اب دو رکن اصلی تولیدات کشاورزی هستند. منابع آب در روستا شامل رودخانه اشکسته و دره کند می باشد. روش آبیاری بصورت غرقابی است.
-الگوی استقرار در روستای کند علیا و سفلی در وهله اول بیش از هر چیزی انعکاس در ویژگی های محیط طبیعی دارد. از لحاظ طبیعی موقعیت روستا کوهستانی می باشد. وجود رودخانه های دائمی در اطراف روستا و ایجاد فعالیت باغداری و در کنار آن دامداری از مهمترین عوامل شکل گیری روستا می باشد.
-بافت روستا به تبعیت از ویژگیهای طبیعی دارای پیوند و ترکیب خاص کالبدی با محیط اطراف خود می باشد تنیدگی واحدهای مسکونی و وجود باغات در کالبد روستا که به صورت ارگانیکی و نامنظم انجام شده عملا سبب گردیده تا تمایزی بین روستا با محیط پیرامونی آن نتوان قائل شد. ترکیب فضای ممنوع و باغات و عدم تفکیک آنها به این روستا به عنوان روستای ییلاقی هویت بخشیده است
-روستای کند سفلی با توجه به روند رشد نزولی جمعیت و مهاجرت روستائیان نمی توانسته دارای رشد کالبدی باشد. ليکن هسته های اولیه روستا که در بخش شرقی و غربی روستا در کنار مراکز آموزشی ، بهداشتی و فرهنگی شکل گرفته به عنوان هسته های اولیه روستا مطرح بوده و درپیرامون آنها رشد و توسعه ویلاها دیده می شود.
-به طور کلی چهار شكل از مالکیت عمده در روستا وجود دارد که شامل مالکیت شخصی، دولتی، عمومی و وقفی است.
-به دلیل آنکه این روستا در منطقه ای کوهستانی واقع شده است جهت استقرار اکثر بناها به گونه ایست که بیشترین میزان تابش خورشید را دریافت کنند.
برای دیدن لیست کامل مطالب داخل این پاورپوینت قسمت "اطلاعات بیشتر" را ملاحظه نمائید.