-منطقه ۱۲ شهرداری تهران یکی از مناطق شهری تهران است. منطقه ۱۲ یکی از مناطق قدیمی شهر تهران محسوب میشود که در مرکز این شهر واقع گردیده است.این منطقه با مساحتی معادل ۹۱/۱۶ کیلومتر مربع شامل ۶ ناحیه و 14 محله میباشد.از مهمترین ویژگیهای این منطقه قرار گرفتن بازار تهران و بسیاری از مراکز و نهادهای دولتی، وزارتخانهها و سفارتخانهها در این منطقه است.
- منطقه از سمت شمال به خیابان انقلاب اسلامی از سمت جنوب به خیابان شوش از سمت شرق به خیابان ۱۷ شهریور و از سمت غرب به خیابانهای حافظ و وحدت اسلامی محدود میباشد. این منطقه دارای ۵۶٫۳۹ کیلومتر معابر شریانی، ۶۹٫۱۹ کیومتر معابر جمعوپخشکننده محلی، ۴ پایانه اتوبوسرانی و تاکسیرانی درونشهری، ۵ کیلومتر مسیر دوچرخهسواری، ۴٫۳۲ کیلومتر پیادهراه، ۱۹۲ ایستگاه تاکسی و اتوبوس و دارای ظرفیت پارکینگ ۷۷۰۰ خودرو است.13 سرای محله در منطقه 12 تهران قرار دارد که هرکدام دریک ناحیه مستقر شده است .
-پهنه وسیعی از منطقه علی رغم ارزش های هویتی (بازمانده ازگذشته تهران) با فرسودگی مفرط روبروست مانند بافت های مسکونی صاحب جمع، خیام جنوبی ، بخش هایی از 17 شهریور ، بخشی از سنگلج و امامزاده یحیی.
-نخستین ساختمان های بلند تهران مانند ساختمان پلاسکو در این منطقه احداث شده و مجموعه حکومتی و اداری مانند مجلس شورای اسلامی ، شهرداری ، سفارتخانه ها ، کتابخانه ملی قدیم ، موزه باغ ملی ، کاخ گلستان ، شمس العماره و قدیمی ترین بیمارستان های تهران مانند سینا و امیر اعلم و رازی در منطقه 12 واقع شده اند.
-خیابان سی تیر یاخیابان قوامالسلطنه سابق خیابانی است درمنطقه ۱۲ شهرتهران . این خیابان که از سمت جنوب ازخیابان امام خمینی شروع ودرشمال درتقاطع خیابان جمهوری وخیابان میرزاکوچکخان به پایان میرسد،خیابان سی تیرکه ازخیابانهای قدیمی تهران محسوب میشود به دلیل قرارداشتن کلیسای انجیلی (پطرس مقدس)،کنیسه حییموآتشکده زرتشتی فیروزبهرام در کنار مسجد حضرت ابراهیم (ع) به خیابان ادیان معروف است و نامش برگرفته ازقیام ۳۰ تیرسال 1331 است.
-مدیریت شهری تهران با درک این موضوع که می بایست جاذبه های گردشگری و تاریخ ساز این کالبد حفظ گردد با ارایه طرح ایجاد کافه های سیار شبانه در این خیابان به سمت ایجاد پاتوقی فرا منطقه ای قدم برداشت .
- در این مسیر مشکلات قانونی فراوانی بود ، مشکلات ناشی از بند 55 قانون شهرداری ها در قالب سد معبر ، بسته شدن خیابان ، وجود موزه ملی ایران و وزارت امور خارجه و حساسیت های امنیتی ناشی از این دو مکان خاص در کنار محل تردد ویژه خودروهای امدادی به سمت بیمارستان شرکت نفت از حداقل مسایل رخ داده بود .
-شهرداری منطقه 12 با ایجاد طرحی به موضوع ورود کرد . در گام اول به جهت ضرورت تاسیس بستر مناسب فعالیت ، اقدام به سنگ فرش کردن خیابان سی تیر و تلاش برای احیاء بافت قدیمی آن کرد . جداره سازی ها در کنار مرمت سردرب های تاریخی و توجه به مولفه های ویژه و سنتی خیابان همانند اماکن مذهبی – گردشگری و یا حتی کافه گل رضائیه که پاتوق فروغ فرخ زاد و صادق هدایت بوده از اقدامات نخستین محسوب می گردد .
- سپس با نورپردازی و آرام سازی محیط تلاش کرد تا مبلمان شهری مناسب نیز در طول مسیر خیابان ایجاد گردد . هر چند که در ابتدای طرح مخالفت اهالی و کسبه را داشتیم اما به مرور این مخالفت به همکاری موثر سوق داده شد . اولین تاثیر این اقدامات افزایش قیمت مسکن در خیابانی بود که دچار رکود اقتصادی شده و اهالی آرام آرام مکان را ترک می کردند .
-به بیان بهتر در کمتر از یکسال خیابانی که تردد شبانه نداشت و به محلی ناایمن تبدیل شده بود ، هم محوری شد برای تردد روزانه و شبانه شهروندان و دیده شدن مولفه های بسیار جذاب تاریخی و گردشگری اش و هم با رویکرد پیش گرفته شده به خیابانی تبدیل شد که به صورت میانگین پاتوق بیش از 75 هزار نفر از شهروندان در هفته است.
برای دیدن لیست کامل مطالب داخل این پاورپوینت بسیار کامل 127 اسلایدی قسمت "اطلاعات بیشتر" را ملاحظه نمائید.