موضوع پرونده: قبول توأم نظارت و اجرا توسط مهندس ناظر معماری؛در ادامه با شرح ماجرا با ما همراه باشید.
شرح ماجرا
– {در یک پروژه 4 ناظره} در سال 1389 قراردادهایی بین یکی از مهندسین ناظر و صاحبکار جهت امور دریافت پروانه ساختمان و عملیات سفتکاری منعقد میگردد.
– در اثنای دریافت پروانه مهندس ناظر مسئولیت نظارت معماری ساختمان را نیز به عهده میگیرد.
– سپس در سال 1391 قرارداد نازککاری بین صاحبکار و مهندس ناظر معماری منعقد میگردد.
طرح شکایت از ناظر
– در سال 1394 با ایجاد اختلاف از جمله عدم تائید پایان کار توسط مهندس ناظر معماری، صاحبکار به شورای انتظامی مراجعه و طرح شکایت مینماید.
– با طرح موضوع در شورا و استماع دفاعیات طرفین (خواهان و خوانده) با توجه به موضوع تخلف مبنی بر “قبول توأم اجرا و نظارت توسط مهندس ناظر معماری” رأی بدوی صادر میگردد.
رأی صادره برای پرونده
– به استناد بند (ح) ماده 91 آییننامه اجرائی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان به لحاظ “قبول همزمان نظارت و اجرا توأم ساختمان”، مهندس ناظر به مجازات انتظامی درجه سه (3) به مدت شش (6) ماه محرومیت استفاده از پروانه اشتغال و نیز ضبط آن توسط مرجع صدور پروانه اشتغال در مدت محرومیت محکوم میگردد.
بایدها و نبایدهای حرفهای و انتظامی
– بر اساس ماده 25 آییننامه اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان:
1- ناظر نمیتواند مجری تمام یا بخشی از ساختمان تحت نظارت باشد.
2- ناظر نمیتواند هیچگونه رابطه مالی با مالک ایجاد و یا به نحوی عمل نماید که دارای منافعی در پروژه گردد.
نکته: نظارت ساختمان توسط طراح ساختمان بلامانع است.
– در دفاعیات، مهندس ناظر عنوان مینماید که اطلاع از تخلف بودن نظارت و اجرای همزمان نداشته است که باید توجه نمود: “جهل به قوانین مسموع نیست و عدم اطلاع از ضوابط رافع مسئولیت مهندسین ناظر نمیگردد.”
– مهندس ناظر در دفاعیات عنوان مینماید که اول قرارداد اجرا را منعقد نموده و سپس مسئولیت نظارت معماری را به عهده گرفته است که باید توجه نمود: “تقدم و تأخر انعقاد قرارداد اجرا با قبول مسئولیت نظارت تأثیری بر موضوع و تخلف ندارد.”
منبع: شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان
مطالب مرتبط: