در قسمت پایانی ماده 10-4-4-1 مبحث دهم مقررات ملی ساختمان (طرح و اجرای ساختمانهای فولادی) ویرایش 1392 به ممنوعیت ساخت اسکلت در پای کار به صراحت اشاره شده است در ادامه با شرح و تفصیل این موضوع با ما همراه باشید.
ماده 10-4-4-1 مبحث دهم مقررات ملی ساختمان:
“برش، مونتاژ، جوشکاری و متصل کردن قطعات به یکدیگر باید در کارخانه سرپوشیده و مجهز ساخت اسکلتهای فولادی توسط استادکاران و کارگران ماهر و زیر نظر متخصص فن انجام گردد.”
این ماده به صراحت مقرر می دارد که ساخت اسکلت در کارگاه ساختمانی ممنوع بوده و این عملیات باید در کارخانه مجهز ساخت اسکلت صورت پذیرد. در حقیقت آنچه امروز در ساخت و سازهای پایکار اسکلتهای فولادی در سطح کشور شاهد هستیم اجرای غیر اصولی، بی کیفیت و خطرناک و از همه مهمتر “غیر قانونی” این ساختمانها می باشد.
تطابق طراحی و اجرا در ساختمانهای با اسکلت فولادی نیازمند تجهیزات و کنترلهایی است که عملاً در پای کار امکان فراهم سازی آنها وجود نداشته و از اینرو کیفیت اجرا تا حد بسیار زیادی نسبت به موارد ساخته شده در کارخانه های ساخت این قطعات تنزل می یابد.
سازمان نظام مهندسی استان تهران در راستای نهادینه کردن این موضوع در سال 93 اقدام به برگزاری تورهای بازدید از کارخانه های ساخت اسکلت فولادی نمود که از کلیه دست اندرکاران این اقدام شایسته و ستودنی تشکر و قدردانی می گردد.
دیدن کارخانه و امکانات و روش های اجرای قطعات و مراحل و پروسه کار و خصوصاً کنترلهای چند مرحله ای که روی خود قطعات و جوشکاری آنها صورت می گیرد به هیچوجه قابل قیاس با آنچه یک فرد فاقد صلاحیت که به عنوان جوشکار در پای کار اقدام به ساخت و مونتاژ اسکلت می کند نمی باشد.
اصولاً فرد دارای صلاحیت با وقوف به ضوابط و همچنین اهمیت موضوع کیفیت و نحوه تامین شرایط آن ساخت اسکلت در پای کار را قبول نمی کند.
لذا از دوستان و همکاران با استناد به ماده قانونی فوق، در پروژه های ساختمانی با اسکلت فلزی به موازات راهنمایی و آموزش مالک، ایشان را به سمت تهیه و ساخت اسکلت در کارخانه های معتبر اسکلت فولادی هدایت نموده تا از این طریق ضمن رعایت مقررات، ارتقاءِ کیفیتِ سرمایه های ملی کشور و حفظ جان هموطنان عزیزمان در صورت وقوع بلایای طبیعی تضمین گردد.
مطالب مرتبط:
پاورپوینت آموزش نحوه ساخت اسکلت در کارگاه ساخت