یکی از منابع انرژی تجدید پذیر که از زمان های قدیم نیز توسط انسان استفاده می شده است ، نیروی باد است. امروزه با کمک ژنراتورها میتوان حرکت دوار ایجاد شده توسط باد را به انرژی برق تبدیل نمود. هر چند بهره گیری از این نوع انرژی بیشتر در مناطقی که بادهای دائمی و یکنواخت دارند بازدهی مناسب دارد. در حال حاضر توربینهای بادی و ژنراتورهای مختلفی وجود دارد که توان تولید برق از چند صد وات تا چندین مگاوات را از انرژی باد ممکن ساخته است. در این نوشته با توربین های بادی در سایز های کوچک ، برای استفاده در خانه های مسکونی آشنا می شویم .
یکی از موارد مهم مربوط به انرژی باد، محل قرار گیری و ارتفاع نصب توربین است.
به گونه ای که حتی برای ژنراتورهای کوچک که تا چند کیلووات برق تولید می کنند ، توربین باید حدود ۱۰ تا ۱۵ متر بالاتر از تمام سازه ها و موانع طبیعی مانند درختان موجود در شعاع حدود ۱۵۰ متری باشد.
-توربین های بزرگ را نیز باید حداقل در ارتفاع ۳۳ متری و بیشتر از سطح زمین نصب نمود. چراکه در ارتفاع بالاتر باد با سرعت بیشتر و یکنواخت تر می وزد.
-بعضی طراحان ساختمانهای انرژی صفر ترجیح می دهند از ژنراتورهای خیلی کوچک که روی سقف ساختمان قابل نصب باشد ، استفاده کنند.
-این ژنراتورها کمتر از ۲ کیلووات برق تولید می کنند.
این شرکت در مورخ ۲۱ بهمن ماه سال ۱۳۹۶ موفق گردید ، نخستین نیروگاه بادی خانگی به ظرفیت ۷ کیلووات را در منطقه برآباد شهرستان خواف استان خراسان رضوی احداث نماید.
- ترکیبی از سلول های فتوولتائیک و نیروگاه بادی خانگی :
برای کسب اطلاعات بیشتر به لینک های زیر مراجعه نمائید :
پاورپوینت مطالعات ساختمان انرژی صفر ؛ منابع انرژی ، راهکارها ، نمونه ها ( 189 اسلاید )
پاورپوینت انواع انرژی تجدید پذیر
پاورپوینت نیروگاه بادی