لیست کامل مطالب داخل این پاورپوینت :
- کلیات
- سازمان دهی فضاها
- جداول مربوط به اندازه های بدن انسان و تاثیر آن در نواحی فضای مسکونی
- اجزا و عناصر واحد مسکونی متعارف
1- فضای نشمین :
- تجهیزات اتاق نشیمن و ابعاد آنها
- ملاحظات طراحی فضای نشیمن
- چیدمان در فضای نشیمن
- انواع چیدمان مناسب نشیمن
2-اتاق خواب :
- الزامات و توصیه های عمومی اتاق خواب
- وسایل و تجهیزات اتاق خواب
- الف: تعیین تجهیزات ثابت اتاق خواب
- ب: تعیین لوازم و وسایل متداول
- وسایل و تجهیزات در اتاق خواب و اتاق خواب و کار
- ملاحظات طراحی اتاق خواب
- ابعاد لازم برای فضای خوابیدن
- ابعاد لازم محدوده اسایش و میز تحریر
- دیگر ابعاد مورد نیاز
- خطوط دید در فضای اتاق خواب
- تنظیم فواصل بین اجزا
- حریم دسترسی و تمیز کردن زیر تخت و حریم استفاده از کمد
- محدوده مناسب در مجاورت یک تخت
- فاصله مناسب بین دو تخت
- فاصله مناسب بین کشوی لوازم و تختخواب
- راه دسترسی بین تخت خواب ها
- چیدمان اتاق خواب با سیرکولاسیون و فضای تعویض لباس مناسب
- چیدمان اتاق خواب مناسب برای فرزندان بزرگ
- ضوابط مربوط به نورگیری و تهویه اتاق خواب
3-فضای غذا خوری :
- عملکرد فضای غذا خوری
- تجهیزات فضای غذا خوری و ابعاد انها
- ابعاد و اندازه ها در محدوده فعالیت
- عرض حداقل برای میز غذا خوری
- عرض بهینه برای میز غذا خوری
- فضای حداقل و بهینه برای غذا خوری پشت یک میز شش نفره
- اندازه گذاری فضای غذا خوری
4-آشپزخانه :
- خلاصه عملکرد های این فضا
- وسایل و تجهیزات آشپزخانه :
- دسترسی به پشت یک صندلی و کابینت ها و وسایل دیگر
- دسترسی به پشت یک صندلی
- فضای توصیه شده برای یک خانواده دو نفره و هشت نفره
- دسترسی به پشت یک میز و دیوار
- یخچال فریزر یا یخچال فریزر توام
- اجاق پخت
- ماشین لباسشویی
- انواع قفسه های دیواری و زمینی
- ارتفاع های مناسب کار
- ملاحظات طراحی آشپزخانه
- اندازه های مربوط به محدوده فعالیت های اصلی در آشپزخانه :
- ابعاد مربوط به در یخچال
- ابعاد لازم برای دسترسی به کابینت ها و قفسه ها
- ابعاد لازم در محدوده پخت و پز
- اندازه های مربوط به جاگذاری دستگاه ها و تجهیزات
- اندازه های ارتفاعی قفسه ها
- اندازه های مورد نیاز برای طراحی تجهیزات
- ضوابط و توصیه های چیدمان
- انواع حالات قرار گیری مثلث کار در اشپزخانه
- مثلث کار در آشپزخانه U شکل
- مثلث کار در آشپزخانه L شکل
- مثلث کار در آشپزخانه U شکل
- مثلث کار در آشپزخانه با طرح کریدور
- مثلث کار در آشپزخانه با طرح خطی
- مثلث کار در آشپزخانه با طرح L شکل
- تنظیم فاصله اجزا و عناصر
- ضوابط اندازه گذاری آشپزخانه
- ضوابط مربوط به نورگیری و تهویه آشپزخانه
- الگو برای آشپزخانه متوسط با مساحت حداقل
- الگو برای آشپزخانه بزرگ با مساحت حداقل
- الگو برای آشپزخانه کوچک با مساحت حداقل
5-سرویس بهداشتی و حمام :
- الزامات و توصیه های عمومی
- انتخاب امکانات و تجهیزات:
- ابعاد و اندازه ی سرویس دستشویی
- ابعاد لازم در محدوده توالت
- ابعاد و اندازه های لازم در محدوده حمام
- اندازه های حداقل و فاصله دسترسی در محدوده دوش
- سایر ابعاد و اندازه
- توصیه های چیدمان در حمام
- تنظیم فواصل اجزا و عناصر
- سرویس بهداشتی در واحد مسکونی نباید کم تر از مقادیر زیر باشد
-بررسی پلان خانه های مسکونی:
- پلان مستطیل ساده
- پلان خطی
- پلان T
- پلان H شکل
- پلان هسته خدماتی
- خانه حیاط
- مرکزی