-نام سینک با توجه به اینکه موقعیت روستا در دو طرف رودخانه عبوری و در دامنه سراشیبی مشرف به رودخانه قرار گرفته است،و در اصطلاح محلی به دامنه سینه گفته می شده،احتمالاً بنام سینه کوه بوده و در اثر مرور زمان بنام سینک تلفظ شده است. تاریخ سینک تا توجه به آثاری که در حفاری بعضی از نقاط روستا انجام گرفته بود آثاری مربوط به قبل از اسلام و دوره زرتشت یافته شده است .
-از طرفی چون لهجه و اصطلاحات محلی روستای سینک، بسیار متمایز از روستاهای مجاور و لواسان می باشد ،شباهت زیادی دارد به روستای گلبارد دماوند وفشم ومیگون که از روستاهای قدیمی این منطقه دماوند سابق قلمداد می شود، میرساند که دارای قدمت زیادی می باشد .
-روستای مورد نظر در مختصات 51 درجه و 4۱ دقیقه عرض شمالی و 35درجه و 51 دقیقه طول شرق واقع شده است.این روستا در ارتفاع ۲۰۸۰ متری از آب های آزاد قرار گرفنه است (بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران).
- روستای سینک به لحاظ تقسیمات کشوری درشهرستان شمیرانات بخش لواسانات و در دهستان لواسانات کوچک واقع شده است (www.lavasan.ir ).
-سینک در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تهران در دامنه های جنوبی رشته کوه البرز بنام کوه چهار چشمه قرار دارد و یکی از ییلاقات قدیم تهران بوده که دارای آب و هوای بسیار مناسب کوهستانی می باشد . با توجه به اینکه بافت روستا در دو طرف مسیر رودخانه افجه قرار دارد و از نظر جابجایی هوا شرایط بسیار مناسبی دارد ، کمتر روستای لواسان چنین آب و هوای مطبوعی دارد (بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران)
-این روستا در حوزه نفوذ مستقیم روستای افجه و لواسان قرار دارد و خدمات اولیه خود را از این روستا و در مرحله بعدی ، از شهر لواسان تامین می کند (www.lavasan.ir ).
-ساکنان روستای سینک عمده محصولات باغی خود شامل گردو ، گیلاس ، سیب ، هلو ، به و آلبالو را در شهر لواسان و در مرتبه بعدی ، در شهر تهران به فروش می رسانند و نیازهای خود در زمینه نهاده های کشاورزی ( نهال بذر ، کود ، سم و . . . ) را از شهر لواسان تامین می کنند.
-هسته اولیه روستای سینک حدود ۲۰۰ سال پیش در محدوده استقرار مسجد جامع بوجود آمده است که به تدریج به سمت غرب و شمال غرب توسعه یافته است . روستا تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی توسعه زیادی نداشته است .
-در این مرحله توسعه که شامل دوره 1358 تا 1368 هجری شمسی است سینک گسترش قابل توجهی به خصوص در قسمت های شرق و جنوب پیدا می کند.
-محل روستا در بین دو کوه می باشد که ارتفاع کوه شرقی بیشتر از کوه غربی است و روستا در پایین رشته کوه البرز قرار دارد به این ترتیب روطوبت دریای خزر تا حدی به روستا میرسد (بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران).
-جریان هوا در سطح روستا معمولا در روز از سمت دره (جنوب ) به سوی ارتفاعات شمالی (شمال) و در شبها بالعکس، از سمت کوه (شمال) به دره ( جنوب ) می باشد زیرا سمت شرقی و غربی روستا کوهستانی است( بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و برداشت های میدانی).
بررسی های انجام شده نشان میدهد که آبهای سطحی در جهت شیب عمومی روستا (از شمال شرق به جنوب غرب) و شیب های محلی(از دامنه ی شرقی و غربی به سمت رودخانه افجه ) جریان یافته و دفع می شوند. هم چنین آب رود از سمت کوه ها و یخ های ذوب شده آن می آید(بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان تهران).
-روستا در اقلیم سرد و کوهستانی قرار میگیرد و دارای زمستان های سرد و تابستان های معتدل است.هم چنین دارای اختلاف دمای زیاد بین شب و روز است.بیشتر بارش ها در زمستان است که به صورت برف میباشد.
-روستای سینک شامل چندین بنا ی مسکونی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال است که بیشتر آن ها باز سازی شده است. اما دارای بافت با ارزش تاریخی نیست. همچنین دارای حمام عمومی است که علی رغم قدمت تاریخی اش(تاسیس در ۱۳۴۴) ،به روش نادرست بازسازی شده و در حال حاضر غیر قابل استفاده است.
-روستا دارای یک معبر اصلی ماشین رو در جهت جنوبی شمالی ، و معابر فرعی در جهت شرقی غربی می باشد .
-روستا در دامنه های جنوبی ارتفاعات البرز و در ناحیه ای از کوهستانی و ناهموار قرار گرفته است . شیب کلی اراضی در این روستا شمال به جنوب و جنوب شرق است .
و ..
در این پاورپوینت بسیار کامل ، منابع تمامی متون و عکس ها در همان اسلاید ذکر شده است . برای دیدن لیست کامل مطالب داخل این پاورپوینت قسمت "اطلاعات بیشتر" را ملاحظه نمائید.